News & Events

SprayPatternator to be presented at ACHEMA 2018

SprayPatternator - a spray characterization device. Image: SLA

Spray characterization device

The TU Darmstadt will present a spray characterization device at ACHEMA 2018, the leading show for the process industries. The “SprayPatternator” has been developed at the Institute for Fluid Mechanics and Aerodynamics and is based on capacitive level measurement.

Further information

• 2018/05/17

Best dissertation award for Bernhard Simon

Awarded by the association “Vereinigung von Freunden der Technischen Universität zu Darmstadt e.V.”

Dr.-Ing. Bernhard Simon has been awarded by the association “Vereinigung von Freunden der Technischen Universität zu Darmstadt e.V.” for his 2017 dissertation entitled “Active Cancellation of Tollmien-Schlichting Waves under Varying Inflow Conditions for In-Flight Application”.

• 2018/05/09

Turbulent aspects in wind-energy

iTi 2018

iTi 2018, September 3-4, 2018

The iTi (interdisciplinary Turbulence initiative) is a biennial conference organized in order to focus on different aspects of both fundamental and applied turbulence research. The iTi 2018 will be held September 3-4, 2018 in Bertinoro near Bolgna and will be combined with a two-day workshop on turbulent aspects in wind-energy.

Further information

• 2018/03/14

21. DGLR-Fachsymposium der STAB

STAB_Logo

6. – 7. November 2018 in Darmstadt

In der Deutschen Strömungsmechanischen Arbeitsgemeinschaft (STAB) sind alle wichtigen Gebiete der Strömungsmechanik – insbesondere die der Luft- und Raumfahrt – aus Grundlagenforschung, Großforschung und Industrie in Deutschland zusammengeschlossen. Das STAB Symposium setzt sich zum Ziel, den fachlichen Austausch im Rahmen einer Konferenz anzuregen und die aktuelle Forschung zu fördern. Es findet vom 06. bis 07.11. 2018 in Darmstadt statt.

For older entries please refer to our News archive.